Hoidon ja kasvatuksen menetelmät

Perhekodin tärkein perustehtävä on tarjota lapsille koti missä perhekotivanhemmat ovat vahvasti läsnä toteuttaen vanhemman tehtävää mahdollisimman kodinomaisesti. Lapsen perustarpeisiin vastaaminen on edellytys kaikelle muulle toiminnalle ja jokaista lasta hoidetaan hyvin yksilöllisesti asiakassuunnitelmissa sovituilla tavoilla.

Perhekoti järjestää kunkin lapsen/nuoren yksilölliseen elämäntilanteeseen tarvittavat tukitoimet ja verkoston.

Hyvä kohtelu, päivärytmi ja säännöt

Kaikkien kunnioitus ja kauniit kohteliaat tavat.

Yksityisyyden arvostus. Mahdollisuus toimia ja olla rauhassa lapsen/nuoren sitä halutessa.

Ruokailuihin osallistutaan säännöllisesti

Koulusta tullaan pääsääntöisesti kotiin ja hoidetaan koulutehtävät. Sen jälkeen harrastukset, kaverikylät ja muu vapaa-aika.

Kotiintuloajat sovitaan yksilöllisesti lapsen/nuoren ikätason, harrastuksien ja kulkuyhteyksien mukaisesti. Yöksi tullaan pääsääntöisesti kotiin, jotta voidaan vastata lapsesta/nuoresta.

Lapset ja nuoret osallistuvat kodin tehtäviin ikätasonsa mukaisesti mm. oman huoneen, lasten yhteisten tilojen siivoukseen ja keittiövuoroon.

Mikäli asiat eivät suju sovitusti keskustellaan yhdessä asioista. Jos lapsella/nuorella on hankala olo ja/tai oman käytöksen säätely on hankalaa, niin lapsi/nuori voi olla aikuisen lähellä.

Lapsen/nuoren osallisuus asioihin ja ikätasoinen itsemääräämisoikeus. Lapsi/nuori on mukana häntä koskevissa asioissa ja suunnittelemassa itse omaa tilannettaan, lapsen/nuoren mielipiteet otetaan huomioon.

Jokaiselle lapselle pyritään löytämään oma harrastus hänen toiveidensa mukaisesti. Harrastuksen tarkoitus on mahdollistaa ryhmäytymisen kokemuksia ja tarjota ”tähtihetkiä” elämään.

Yhteystiedot

Perhekoti Vanha Mylly Ay
Tuula ja Timo Suikka
Heposuontie 252
54250 Rapattila

Tuula 050 3482188
Timo 050 3510489